De essentie

Persoonlijke balans door inzicht en actie

De reis naar binnen

Als je met mij in zee gaat, kies je ervoor een persoonlijke reis te maken, die je dichter brengt bij jezelf, je eigen verlangens, doelen en capaciteiten. Je kiest ervoor je te bevrijden van overbodig geworden ballast, ook als je daarvoor langs oud verdriet en pijn moet gaan.

Via gesprek, lichaamswerk, ademwerk en/of systemisch werk, familieopstellingen, is het mogelijk in korte tijd diepgaand inzicht en duurzame verandering teweeg te brengen in de manier waarop je in je leven, je werk en je relaties staat. En je zult zien, dat er dan ook om je heen dingen gaan veranderen.

Zelf, maar niet alleen

De weg naar binnen, naar persoonlijke groei en heling, kan moeilijk en pijnlijk zijn. Het is je eigen weg, niemand anders dan jij kan hem gaan. Je hoeft het echter niet alleen te doen. Ik zet mij persoonlijk in door klankbord, getuige, spiegel en steun voor je te zijn. Ik help je om mild, met nieuwsgierigheid en ook een tikje humor te kijken. Zo wordt het een boeiende en begaanbare weg, waarop ik al gauw niet meer nodig ben.

Persoonlijke balans

Als je in balans bent, zit je goed in je vel. Je zorgt goed voor jezelf, weet wat je wilt en wat niet, je hebt plezier in je werk en beschikt over een stevig sociaal netwerk. Je weet om te gaan met tegenslagen en problemen en kunt ze zien als uitdagingen of persoonlijke taken. Ze vragen tijd, aandacht en actie van je, ze raken je, maar ze beheersen niet je leven.

Als je uit je evenwicht bent, bij voorbeeld door stress, trauma, verlies, ziekte of angst, mis je (tijdelijk) het vermogen om op een soepele manier te dealen met de uitdagingen van het leven. Je stapt bij voorbeeld telkens in de zelfde valkuil, je reageert overgevoelig of hebt juist weinig contact met je gevoel. Je ervaart problemen in de relaties op je werk en privé, je hebt te maken met lichamelijke ongemakken of energiegebrek. Kortom: je zit niet lekker in je vel.

Inzicht én actie

Of je nu komt voor coaching of voor therapie, centraal in mijn aanpak staat het uitgangspunt dat inzicht en actie hand in hand gaan. In het hele traject, maar ook in elke afzonderlijke sessie. Zo werken we aan duurzame verandering. Daarbij maak ik gebruik van alles wat je zelf in huis hebt aan hulpbronnen: kennis, begrip, emotie, intuïtie, moed en in het bijzonder van de wijsheid van je lichaam.

Een plek om te herstellen en te groeien

Ik heet je vanaf de zomer van 2022 welkom in een yurt in onze eigen tuin. De landelijke atmosfeer van het buitengebied tussen Sint-Michielsgestel en Schijndel geeft rust en privacy en nodigt uit tot stilstaan en bezinnen.